Gezien de oproep van de overheid van maandag 23 maart* wordt de eredienst verder af geschaald naar alleen een onlinedienst met de mensen die daarvoor noodzakelijk aanwezig zijn.

Dat wil zeggen tenminste een ouderling(-kerkrentmeester) en een diaken om het een volwaardige ambtelijke dienst te laten zijn. Daarnaast de mensen die nodig zijn voor de technische kant van de dienst en een paar zangers ter ondersteuning van het zingen (die persoonlijk zullen worden benaderd).

De bloemengroet zal gewijzigd worden in een groet d.m.v een mooie kaart en de collecte zal niet meer gedaan worden in de dienst.

Mede gezien de positieve reacties van verschillende gemeenteleden die de kerkdienst meebeleven via www.kerkdienstgemist.nl is besloten op deze manier door te gaan en in deze ‘afstandelijke’ tijd toch een bepaalde manier van gemeente-zijn voort te zetten.

* voor kerkdiensten geldt dat tot 30 mensen bijeen mogen komen, mits zij anderhalve meter tot elkaar houden. Deze maatregel wordt uiterlijk 28 april opnieuw gewogen.