Een groep vrijwilligers staat iedere maand klaar om het oud papier van de Gemeente Vlist op te halen.

vrijwilligers
Een aantal vrijwilligers zorgen met het ophalen van oud-papier voor een positieve bijdrage aan kerk en milieu. Ophalen en verzamelen is een uitstekende vorm van scheiden van afval, gericht op gebruik als grondstof voor nieuwe producten.

opbrengsten
Voor de kerk betekent dit elk jaar weer een mooie financiële bijdrage.
De opbrengsten worden OPA-gelden genoemd en gaan naar de rekening van de kerkrentmeesters voor algemeen gebruik.

ophaaldata
Door uw poscode en huisnummer in te vullen op http://afvalkalender.cyclusnv.opzet.nl kunt u zien wanneer het oud papier op uw adres wordt opgehaald.

regels
Voor het aanbieden gelden verschillende regels:

• Voorafgaand aan de inzameldag mag de container na 22.00 uur op de aanbiedplaats worden gezet.
  • Zet de container op de dag dat deze wordt geleegd, ’s morgens om uiterlijk 7.30 uur op de aanbiedplaats en haal deze uiterlijk om 21.00 uur ’s avonds van straat.
  • Zet geen papier naast de container, dit wordt niet meegenomen.
  • De container mag niet zwaarder zijn dan 70 kg.
  • Zorg dat het deksel van de container gesloten is.
  • Het papier mag niet aangestampt worden in de container, als het papier klem zit kan de container niet geleegd worden.